vrijdag 16 maart 2012

Rodekool salade


Heerlijk te maken van een restje rode kool.


Ingredienten: ( 1 persoon)

  • rode kool ongeveer 75 gram
  • walnotenolie
  • azijn
  • mosterd
  • stevia
  • grof gehakte walnoten
  • blokjes brie / rambol of roquefort

Bereiden
Snij of rasp de rodekool zeer fijn. Mocht je dit te rauw vinden, dan kun je het altijd even overgieten in een vergiet met kokend water, uit laten lekken en verder bereiden.
Maak een dressing van walnotenolie en azijn. Ongeveer 1 deel azijn en 3 delen olie. Doe er mosterd en stevia naar smaak bij en meng dit door de rodekool.
Laat de dressing minimaal 1 uur staan zodat de smaken er in kunnen trekken. Lekker met grofgehakte walnoten en blokjes brie of rambol of roquefort.

Deze salade is voor Gok groen.

Voor in je KH uurtje:
Ook lekker met rozijnen, stukjes gedroogde abrikozen en een dressing van mosterd mayonaise.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen