zaterdag 15 september 2012

Quiche van gegratineerde courgette met amandel en kaas


Courgette gegratineerd met amandelmeel


Vanavond at ik deze heerlijke gegratineerde courgette met amandel en kaas. Terwijl de rest van het gezin sinds weken weer eens een patatje at, trakteerde ik mijzelf op dit lekkers. Echt, patat doet me helemaal niets, ja ik heb er wel een paar geproefd, maar... nee ik geef er niet om.
Een makkelijk ovengerecht wat prima van te voren te bereiden is, koolhydraatarm, voedzaam en verrassende smaak combinatie door het gebruik van amandelmeel.

Ingrediƫnten
(4 personen)
Recept printen

  • 3 stevige courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 cc slagroom
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 100 gram geraspte kaas ( ik koos 50 gram belegen en 50 gram parmezaanse kaas)
  • 50 gram amandelmeel (kun je evt weglaten)
  • 5 gram boter
  • 20 gram amandelschaafsel
  • zout & peper
  • mespuntje nootmuskaat

Bereiding
  1. Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1/2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak ze in een paar minuten goudbruin. Voeg zout en peper toe en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Zodat het overtollig vocht er uit komt, zo voorkom je een natte Quiche.
  2. Klop de slagroom met de eieren los. Voeg nootmuskaat toe, de helft van de kaas en het amandelmeel.
  3. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem dakpansgewijs met plakjes courgette. Schenk er dan een laagje room overheen. 
  4. Leg vervolgens weer een laag courgette er op en weer een laag room. Net zo lang tot de ingredienten op zijn.
  5. Eindig met een laag room en strooi daar de kaas en het amandelschaafsel overheen.
  6. Bak het gerecht in een voorverwarmde oven op 180 graden in 30 minuten goudbruin.
Eet smakelijk! 


Dit gerecht is voor Gok: groen.






1 opmerking:

  1. Beste Jacolien, wat doe je met het amandelmeel? Ik zie het niet terug in je beschrijving.

    BeantwoordenVerwijderen