Zelfgemaakte pita broodjes
Lekker met biologisch shoarmavlees, veel groenten en natuurlijk een lekkere knoflooksaus.
Ingrediënten (voor 6 á 7 stuks)
- 200 gram tarwebloem
- 200 gram volkorenbloem
- 210 gram water op kamentemperatuur
- 6 gram droge gist
- 5 gram zout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden
- Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. In een keukenmachine ongeveer 10 minuten, met de hand 20 minuten.
- Laat het deeg rijzen in een ingevette kom (olijfolie) ongeveer 45 minuten, totdat het in volume is verdubbeld.
- Leg het gerezen deeg op een ingevette ondergrond of bakmatje. Vorm nu 6 balletjes van gelijk gewicht.
- Duw de balletjes plat en rol met de deegroller er een paar keer overheen zodat ze mooi rond en lekker plat worden.
- Oven voorverwarmen op 200 graden en afbakken in circa 10 á 15 minuten.
- Direct serveren.
Knoflooksaus
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- teentje geperste knoflook
- paar sprietjes fijn geknipte bieslook
Dit recept is voor Gok: oranje
De knoflooksaus is voor Gok: groen
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenZou je hier de bloem ook kunnen vervangen zodat ook de pita Gok groen wordt?
Groetjes,
Maaike
Maaike helaas maar t is niet mogelijk. Zou ik ook wel leuk vinden.... En anders neem je r gewoon 1 in je uurtje. Krijg je nix van ......
VerwijderenHoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenZou je de tarwe-, en volkorenbloem kunnen vervangen door speltbloem? Ik heb niet zoveel ervaring met het bakken van brood(jes).
Groetjes,
Jessica
Jessica ja hoor je kunt ze vervangen door speltmeel of speltbloem. Doe ik zelf ook altijd. Het enige is dat je minder lang hoeft te kneden maximaal 5 minuten anders overkneed je de gluten in het meel. Succes
Verwijderen