Pagina's

zaterdag 9 februari 2013

Kaascrackers


Glutenvrije kaascrackers met amandelmeel

Dit zijn echt verslavende crackers. Door de kaas smaken ze lekker pittig en hoef je ze niet perse te beleggen. Heerlijk bij de borrel een salade of bij soep. Laag in koolhydraten door het gebruik van amandelmeel en ideaal om een restje kaas mee op te maken.
Ik rasp altijd zelf mijn kaas omdat in kant en klare zakjes vaak toch nog iets van een aardappelmeel wordt gebruikt om klonteren te voorkomen. 

Ingrediƫnten
Recept printen
  • 125 gram amandelmeel
  • snufje Keltisch zeezout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1 los geklopt ei
  • 75 gram geraspte kaas

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng alle ingrediƫnten met elkaar en kneed er een bal van.
  3. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot ze heel dun zijn, ongeveer 4 mm
  4. Neem de bovenste vel bakpapier weg en snijd het deeg met een mes of pizzames in stukken
  5. Leg het deeg met bakpapier op een bakplaat
  6. Bak de crackers 12 tot 15 minuten goudbruin en knapperig
  7. De crackers op een rooster laten afkoelen
  8. Bewaren kan in een goed afgesloten trommel, ze blijven lang houdbaar maar of je dat ook lukt.....
Eet smakelijk!


Dit recept is voor Gok: groen

32 opmerkingen:

  1. Lijken me erg lekker deze crackers!
    Ga ik zeker eens maken.
    De Noorse crackers zijn trouwens ook erg lekker, heb ze nu al een paar keer gemaakt.

    Fijn weekend!

    Groet,Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze laatst al gemaakt, heerlijk, te verslavend!
    Josefina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil ze graag gaan bakken, maar vraag me af waar je dat amandelmeel kunt krijgen?
      Groet, Emmy

      Verwijderen
    2. Emmy. Onder het kopje tips vind je een stukje met alles over amandelmeel

      Verwijderen
  3. Lijkt me heerlijk!!!
    Morgen uitproberen....
    Groetjes
    Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na het lezen van het recept meteen aan de slag gegaan met bakken want ik had nog wat geraspte kaas over en ze zijn heerlijk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zitten al in de oven, ben benieuwd!
    Maar de geur is al heerlijk, dus ik denk dat het straks smullen wordt.
    Groetjes Heligt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Even voor de stand van zaken, ik heb er inmiddels al 2 op!
    Ze zijn inderdaad heerlijk, bedankt Jacolien
    groetjes heligt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik lees veel recepten waarin amandelmeel wordt gebruikt.
    Aangezien het niet overal te koop is,vraag ik mij af wat een goed alternatief zou zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik amandelmeel juist in plaats van tarwebloem dus als je een vervanger voor amandelmeel zoekt is dat eigenlijk de omgekeerde wereld

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oke dat begrijp ik,maar ik kan in mijn omgeving geen amandelmeel vinden.
    Is het voordelig te vinden op het internet (het is nogal prijzig).
    Daarbij de vraag of het uitmaakt of het ongeblancheerd of geblancheerde amandelmeel is?
    Alvast dank voor je reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He jammer, maar je kunt het ook prima zelf maken. Vanavond zet ik het op m'n blog... En anders op internet zoeken.
      Ik vind voor bakgerechten dat het niet uitmaakt geblancheerd of niet. Het betekent alleen dat het velletje er af is gehaald als het geblancheerd is. Ik heb gemerkt dat het resultaat niet anders is.

      Verwijderen
  10. Hoi Jacoline, probeerde te zoeken op je blog hoe jij je amandelmeel maakt. Ik heb, geinspireerd door jouw blog, vandaag geblancheerde amandelen in een hakmolentje gedaan (van de staafmixer) en daarna in een ouderwets koffiemolentje. Geen idee hoe fijn amandelmeel normaal gesproken is, maar het komt er heel fijn uit. Het deeg voor de zandkoekjes ligt in de koelkast (had geen agavesiroop, nog wel een hele pot golden sirup, ahem....niet goed, maar vast heel lekker!). Ga nu aan de slag met de kaascrackers. Spannend en leuk. Hopelijk lusten de kinderen de koekjes. Groeten en bedankt voor je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Berrith? Zijn ze gelukt? En je hebt het helemaal goed gedaan... het amandelmeel bedoel ik dan. Ik koop het vaak en ook regelmatig in Duitsland, daar is het stukken goedkoper ;)

      Verwijderen
  11. Hoi jacoline! Heerlijke recepten heb je. Ik ben sinds een half jaar aan t gokken en we eten al een aantal jaar zoveel mogelijk biologisch (zolang t salaris dat toestaat). De kaascrackers slaan in als een bom! Manlief bietst ze ook graag. Ook erg lekker met geitenkaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Jacoline, ik heb de kaascrackers gemaakt met geitenkaas en vond ze direct uit de oven erg lekker, maar na een dag in een trommeltje waren ze muf. Jammer, weggegooid. Heb je een betere bewaartip?
    De spelt-notenkoek zit nu in de oven....ben heel benieuwd!!!
    Je hebt heerlijke recepten op je site.
    Groetjes, Sophia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Sophia, heb je een broodrooster? Gooi ze daar eens in of nog paar min. in oven. max. 3 min Tip amandelmeel: Bij de tuinen hebben ze regelmatig aanbiedingen 2=1 sla dan je slag. Vorig keer heb ik voor 25 euro 3 kilo gehaald,nou dat haal ik wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een lekkere crackers! Eindelijk een tussendoortje zonder koolhydraten, erg prettig als diabeet.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb aan deze crackers nog zongedroogde tomaatjes en groene olijven (fijngesneden) toegevoegd... Ook erg lekker erbij! Zelfgemaakte tapenade erop... Mjammm!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb ze zojuist gemaakt. Heerlijk! Bedankt voor je recept. Morgen ga ik ze mijn moeder laten proeven, zij heeft coeliakie dus mag gern gluten.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lekker! Ga de volgende keer nog wat gedroogde kruiden toevoegen. Lijkt me ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Lekker! Al eerder gemaakt volgens recept en heb ze nu in de oven staan met wat gemalen chilivlokken en komijnzaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Super recept. Ik heb deze met geitenkaas gemaakt EN!! switserse 20+ strooikaas voor een pittige bite. Echt een aanrader!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik heb ze net gemaakt. Ze zien er anders uit dat de jouwe. Denk dat ik ze iets te dun heb gedaan. Ze zijn erg lekker maar ook erg droog.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Super lekker!! Heb ook een beetje komijn poeder er over heen gedaan. Top!!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi hoi,

    Ik heb nog even een vraagje voor een andere mogelijkheid voor het amandelmeel. Ik ben namelijk zwaar allergisch voor alle noten pitten en zaden. Dus voor mij is amandelmeel geen optie. Weet iemand een andere optie?

    Groetjes Annamarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee daar kun je dit recept niet voor gebruiken. Wat je wel kunt doen is speltcrackers bakken en daar geraspte kaas overheen strooien en dan bakken. Het recept staat tussen de crackers.

      Verwijderen
    2. Okee jammer de crackers klinken geweldig namelijk ;).. Maar heel erg bedankt voor het antwoord.

      Verwijderen
  23. Kunnen ze ingevroren worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Vorige maand gemaakt en ze zijn nog steeds lekker knapperig!

    BeantwoordenVerwijderen