donderdag 7 maart 2013

Gevulde paprika met monchou en noten


Gevulde paprika met monchou en noten


Ik ben dol op roomkaas of te wel monchou., Je kunt er van alles mee. Dit keer vulde ik een paprika met monchou en daar doorheen gehakte noten. Ik koos nu voor pecannoten en walnoten, maar kies de noten die je zelf lekker vind en / of in huis hebt. Als de paprika een paar uur in de koelkast heeft gelegen kun je er mooie plakjes van snijden, staat erg gezellig en is enorm lekker. Ze zijn ook nog eens ideaal om mee te nemen als lunch naar je werk. Bak sla er bij en smullen maar.
't Is ook erg lekker om het op een cracker, toastje of stokbroodje te smeren.

Ingrediƫnten voor 1 gevulde paprika
Recept printen
  • 2 ons monchou op kamertemperatuur
  • gehakte noten ongeveer 40 gram
  • 1 paprika

Bereiding
  • Was de paprika en snijd de bovenkant er af. Verwijder de overgebleven zaadjes.
  • Hak de noten en voeg ze toe aan de monchou. Het handigst gaat dat op een snijplank met een vork een beetje door elkaar prakken.
  • Vul de paprika met de monchou, heel goed en stevig aanduwen met de achterkant van de lepel. 
  • Wikkel de paprika strak in een stuk folie en leg hem voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Direct snijden nadat je de paprika uit de koelkast hebt gehaald. Je kunt nu de mooiste plakjes snijden.
Eet smakelijk


Dit recept is voor Gok: groen










3 opmerkingen:

  1. Een lekker en kleurrijk recept maar ik heb de paprika een paar minuutjes geblancheerd zodat het 'rauwe'er af was, heeeerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is monchou dan ook goed als je wil afvallen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thea, monchou kun je inderdaad eten als je aan het afvallen bent. Wel moet je oppassen dat je niet elke dag er veel van eet maar er zitten vetten in en die zorgen voor een lang en verzadigd gevoel zodat je geen honger krijgt. Mits je ook niet te veel koolhydraten eet. Dus de boterhammen pasta rijst en aardappels laten staan. Dan kom je al een heel eind.

    BeantwoordenVerwijderen