dinsdag 5 maart 2013

Zalm met avocadomayonaise


Maaltijdsalade met zalm en avocadomayonaise

Ik kan niet genoeg krijgen van salades en zeker als het voorjaar of de zomer er aankomt.  Dit is een heerlijke salade met een stuk verse zalm gebakken in een beetje olijfolie. Niet zo moeilijk maar wel smakelijk!

Maar wat helemaal lekker is is de avocadomayonaise. Ik ben dol op avocado en eet het geregeld door een salade. Nu maakte ik er een heerlijke dressing van. Zo lekker dat ik het bijna uit het bakje oplepelde.
Het is ook erg lekker als dip, reepjes komkommer of wortel. Ik zou het volgens mij ook nog lekker op een cracker eten....

Ingrediënten 
Recept: printen
  • 70 gram mayonaise ( ik gebruik altijd Zaanse mayonaise, zitten de minste koolhydraten in)
  • 1 rijpe avocoda
  • 1/2 limoen (of een kwart citroen)
  • half theelepeltje dille
  • een stuk komkommer
  • eventueel peper

Bereiding
  1. Halveer de avocado en haal de pit er uit.
  2. Schep het avocadovlees er met een lepel uit. 
  3. Meng in een keukenmachine de avocado met de mayonaise en de limoen. 
  4. Even flink laten draaien totdat je een gladde saus hebt. 
  5. Schil de komkommer, halveer hem en verwijder met een lepeltje het vruchtvlees. Snijd nu de rest van de komkommer in hele kleine blokjes. Het vruchtvlees gebruik ik niet.... te waterig.
  6. Schep de komkommer door de avocadomayonaise en breng op smaak eventueel met wat peper en limoensap.
  7. Bewaar de avocadomaynaise in de koelkast.
Als je de avocadomayonaise als dressing wilt gebruiken verdun het dan met een heel klein beetje water.


Eet smakelijk!

Dit recept is voor Gok: groen (mits je niet het hele bakje leeg eet)



4 opmerkingen:

  1. Hoelang kan je die avocadomayonaise bewaren...
    Als dat lukt, want lijkt me heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha ha, inderdaad als je dat lukt.... ik zou het hooguit een dag of 2 á 3 bewaren in de koelkast.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt heerlijk, ga ik zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Net de avocadomayonaise gemaakt. De smaak is echt heerlijk. Lekker vanavond bij de zalm.
    Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen