maandag 13 mei 2013

Paleo 'Cave' bars of te wel: een super lekkere gezonde reep


Super lekkere en enorm gezonde reep


Al 'snuffelend' op internet kwam ik dit recept tegen.... Oké als ik de foto bekijk ziet het er niet direct heel aantrekkelijk uit. Maar deze smaak is gewoon niet op foto te zetten.
Ik heb bijna spijt dat ik dit recept heb gevonden en ook nog eens heb uitgeprobeerd. Dit is té lekker!!!!
Ik moet mezelf beheersen om niet alle stukken op te eten. Ik geef toe, vanmiddag heb ik er 2 op als lunch.
Eén stukje uitgedeeld en de rest ligt in de koelkast om morgen mee te geven in de lunchtrommels en stiekem hoop ik dat er dan nog 1 stuk over is :)
Ze zijn ideaal als vervanging voor een snelle lunch, maar ook geschikt als tussendoortje, bij de thee of gewoon zomaar omdat het lekker is.

Het recept kwam ik tegen in dit filmpje..


Aangezien het recept in cup wordt aangegeven vermeld ik het hierbij in grammen. Ik heb wel het oorspronkelijke recept gehalveerd. Wil je meer maken dan kun je dit recept gewoon verdubbelen.

Ingrediënten (8 stuks)
Recept printen

  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecannoten
  • 35 gram amandelschaafsel
  • 35 gram kokosrasp
  • 20 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosolie
  • 50 gram amandelboter (van het merk Horizon heet het amandelpasta)
  • 1 eetlepel honing
  • handvol rozijnen (maar ik koos voor cranberry's)

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Spreid de noten, amandelschaafsel en kokosrasp op een bakplaat en rooster ze ca 10 minuten in de oven.
  3. Smelt ondertussen de kokosolie en voeg daar de amandelboter en honing aan toe en als laatste het amandelmeel
  4. Als de noten klaar zijn, hak ze fijn / tot een klein beetje grof in een keukenmachine. 
  5. Voeg de gehakte noten en rozijnen toe aan het kokosolie mengsel. Goed mengen.
  6. Stort het mengsel in een schaal of bakje dan heel stevig aanduwen met de bolle kant van een lepel en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast of vriezer. 
  7. Snij de repen.
  8. Bewaar de repen in de koelkast.
Smullen maar!


Dit recept is voor Gok: oranje. Wil je het groen maken, laat dan de rozijnen en honing achterwege



27 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit! Of eigenlijk: dat klinkt lekker. Denk je dat het gaat werken als je honing en rozijnen weglaat? Is dat niet een deel van het plaksel om al die andere lekkere dingen bij elkaar te houden? Of is dat de taak van de kokosolie en amandelboter?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anka, de honing en rozijnen zorgen alleen voor een zoeter smaakje. De kokosolie doet z'n werk om alles bij elkaar te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik krijg het filmpje niet te zien...
    groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het staat in de ijskast, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Loes, ik krijg het filmpje ook niet geopend via FireFox, wel via Internet Explorer. Mss een tip voor jou?
    petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idd via de mobiele versie is het filmpje niet te zien. Ik ga kijken hoe ik het kan oplossen. Via een computer is het wel te zien. En zoek anders op YouTube naar: cavecooking.

      Verwijderen
  6. Kan ik de amandelpasta/ boter vervangen voor iets anders?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dan zou ik er voor kiezen om het weg te laten en een extra eetlepel kokosolie toe te voegen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb een link toegevoegd en als het goed is werkt het nu wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zou het nog groener zijn als de magnetron niet gebruikt wordt, wie wil bestraald eten, de noten rauw zijn en blijven en de vanille echt poeder is, in plaats van vloeibaar namaak?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Superlekker alleen valt hij bij mij uit elkaar en ik krijg hem niet in repen uit de vorm :)
    Josefina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Josefina, misschien dat je de vorm met bakpapier kunt bekleden en de noten heel goed aanduwen! Dan lukt het vast

      Verwijderen
  11. Welk zoetmiddel kun je gebruiken om toch 'groene' repen te krijgen?
    Alvast dank voor je antwoord Jacoline!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Floor je kunt dan stevia gebruiken en de rozijnen of cranberry s weglaten. Dan heb je een groene reep. Gebruik niet te veel stevia het heeft toch een beetje een bijsmaak en de noten zijn al zo lekker.....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Echt een heerlijke reep!! De visite heeft ook genoten. Ik had alleen geen amandelschaafsel dus ik had lijnzaad gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een lekkere reep! Zodra ze op zijn, maak ik nieuwe... Ik gebruik gemengde noten (amandel, walnoot, paranoot, cashewnoot e.d.) en dat gaat heel goed. Deze zakjes zijn te krijgen bij Aldi en Lidl en goed betaalbaar (ook niet onbelangrijk, toch?!).

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb de repen gisterenavond gemaakt en vanochtend een stukje bij m'n ontbijt genomen. De smaak is echt heel lekker, alleen viel de reep (ondanks een nacht opstijven in de koelkast) uit elkaar. Ik had alles wel goed aangedrukt. Heb je nog een suggestie (extra kokosolie, amandelboter??) om het beter te laten 'plakken'?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt altijd wat meer kokosolie toevoegen. succes

      Verwijderen
  16. Hoi Jacoline,
    Heb je recept gevonden via Google. Vandaag de ingredienten overal en nergens zitten scoren. Alleen de amandelboter niet gevonden helaas.

    Na de boodschappen heb ik het recept gemaakt. Na 3 uurtjes in de koelkast heb ik nu fantastisch smakende repen voor me liggen. Maar liefst 10 stuks :)

    Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zijn ze al op de 10? De amandelboter er in is niet zo heel erg, maar het geeft wel net even extra meer smaak. Dus als je het tzt toch kunt vinden kun je het er altijd nog door doen. De amandelboter is trouwens ook heerlijk op een cracker, boterham of gewoon even de lepel aflikken. Heerlijk!

      Verwijderen
  17. Bijna op :)
    Ik ga nog wel op zoek naar amandelboter. Maar de repen vond ik zo al heerlijk.
    Ik heb het gevoel dat ze erg machtig zijn. Scheelt weer in de hongerklop. Sommige gewoonten (snoepen) slijten wat langzamer weg bij mij.

    Maar complimenten voor je blog. Heerlijk om zo met je gezondheid bezig te zijn.

    Groet,


    Johan.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Amandelboter is net als pindakaas maar dan gemaakt van amandelen. Verkrijgbaar bij biologische winkels...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Kun j deze reep ook voor onderweg meenemen, als j bijv gaat wielrennen? Of gaat het smelten oid buiten de koelkast?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik maak regelmatig zulke gezonde koeken, maar ik bak ze in siliconen cupcake vormen. Dat gaat perfect!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heb dit voor de eerste maal geprobeerd en is SUPERLEKKER! Wel moet ik nog zien voor een rechthoekige taartvorm want een cirkel is niet zo handig. Ipv rozijnen gebruik ik superfruits

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Deze repen gister gemaakt en iedereen vond ze erg lekker en vult goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Jacoline,

    Mooie een goeie website hoor!
    Zou ik de amandel boter kunnen vervangen door tahin?

    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen