vrijdag 16 augustus 2013

Rode bietensalade


Rode bietensalade

Een lekkere zomerse salade met rode bieten. Makkelijk, snel klaar te maken en om mee te nemen. Ideaal om zo een restje rode bieten op te maken.
Je kunt natuurlijk ook alles in kleine blokjes snijden en door elkaar scheppen. Je krijgt dan wel een beetje roze kipfilet......
Het is ook erg lekker om in plaats van feta, stukjes koude kip er door heen te doen.


Ingrediënten
Recept: printen
  • koude rode bieten (bij voorkeur vers gekookt en anders uit vacuümverpakking)
  • appel
  • rucola
  • olijfolie
  • feta
  • geroosterd amandelschaafsel 

Bereiding:

  1. Snijd de bieten in gelijke plakken en daarna in reepjes
  2. Was de appel en snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij er dan mooie plakken van
  3. Stapel de rode bieten en appel op elkaar
  4. Leg daar bovenop de rucola en sprenkel er een beetje olijfolie overheen
  5. Verbrokkel de feta en strooi deze met de amandelschaafsel over de salade
Eet smakelijk!


Dit recept is voor Gok: oranje





5 opmerkingen:

  1. Ik eet rode bieten met geitenkaas en balsamicocrème, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met Fetakaas lijkt me ook heel lekker, ik gebruik zelf altijd geitenkaas met honing.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wist je dat feta oorspronkelijk Griekse kaas is gemaakt van geiten- of schapenmelk :).

      Verwijderen
  3. Ziet er lekker uit! Ik heb op de boerenmarkt afgelopen zaterdag weer een aantal gekleurde bieten meegenomen en wilde die vandaag gaan eten. Jouw recept lijkt me een prima plan! ;-)

    Groetjes!
    Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk Heleen, met verse bieten is het toch wel het lekkerst!

    BeantwoordenVerwijderen