vrijdag 4 oktober 2013

Groenten met zalm


Knapperige groenten met zalm uit de oven

Verse groenten uit de wok met een stuk verse zalm uit de oven. Dit is mijn favoriete lunch! Ik maak het regelmatig klaar. Makkelijk en snel klaar maar ook vers.....gewoon lekker.
Ook voeg ik regelmatig sugar snaps toe of groene asperges. Heb je sugar snaps al eens geproefd? Die zijn heerlijk knapperig en erg zoet. Beslist de moeite waard.
De zalm kun je ook vervangen door gebakken kastanje champignons.

Ingrediënten (1 persoon)
Recept printen
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1/2 courgette
  • klont roomboter
  • sugar snaps / asperges
  • een paar kleine tomaatjes
  • olijfolie
  • zout
  • vers gemalen peper
  • een stuk verse zalm

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de courgette en verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij de courgette in plakjes van ongeveer 1/2 cm.
  • Giet een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en leg daar de zalm met de huid naar beneden op
  • Bestrooi de zalm met een beetje zout en peper en leg bovenop de zalm een paar kleine klontjes boter
  • Bak de zalm 12 minuten in de oven. Een heel dik stuk zalm een paar minuten langer maar niet te lang want anders wordt de zalm te droog.
  • Verhit een wok en smelt de roomboter
  • Voeg dan alle groenten toe en wok de groenten op middelmatig vuur een kleine 10 minuten.
  • Voeg de tomaten de laatste 2 minuten toe en verwarm ze mee.
  • Serveer op een bord met de zalm
  • lekker nog wat peper op de groenten
Eet smakelijk!





4 opmerkingen:

  1. Heerlijke visrecepten heb je
    Ik heb net het recept gekopueerd
    en ga dit zeker maken als ik op vakantie ben
    Thks voor deze heerlijke recepten
    Grt Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jacobine,
    Maakt de courgette dit recept voor Gok niet oranje? Het ziet er heerlijk uit overigens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Martine, ja met courgette met het idd oranje. Maar als je het er uit zou laten en het vervangen door een 'groene' groente dan is het wel groen.
      Zoals bv asperges, broccoli, spinazie..... mogelijkheden genoeg

      Verwijderen
    2. Paprika, wortel, champignons.... en nog veel meer

      Verwijderen