maandag 23 juni 2014

Aardbei-komkommer salade


Aardbei-komkommer salade met amandelen en munt


Ik hou van salades in allerlei varianten, vormen en texturen. Makkelijk om te bereiden in een minuut of 5. De combinatie van aardbei met sla en munt is verrassend fris en zomers, de gehakte amandelen maken het net weer knapperig... De dressing is gebaseerd op gepureerde aardbei, zo komt de aardbei heerlijk tot z'n recht.

Ingrediƫnten (2 personen)
Recept: printen
  • 2 eetlepels amandelen in stukjes gehakt
  • 2 eetlepels gepureerde aardbeien
  • 2 eetlepels amandelen
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • ongeveer 12 aardbeien
  • 2 eetlepels gehakte muntblaadjes
  • snufje zout en peper
  • Slablaadjes

Bereiding
  1. Bak de amandelen een paar minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, zet ze opzij om af te koelen
  2. Maak ondertussen de dressing, klop de gepureerde aardbeien, olijfolie, balsamico azijn en mosterd door elkaar
  3. Voeg de komkommer, aardbeien, munt door elkaar, beetje peper en zout er overheen
  4. Leg de sla op een groot bord, strooi daarover heen de komkommer en aardbeien
  5. Schenk de dressing over de komkommer en aardbeien
  6. Strooi de gehakte amandelen er overheen vlak voor het serveren

Eet smakelijk!










2 opmerkingen:

  1. Gisteren heb ik deze salade gemaakt. Een aanrader! Zeker met de munt is deze salade heerlijk fris.

    BeantwoordenVerwijderen