maandag 25 augustus 2014

Banaan appelpannenkoek


Banaan appelpannenkoek (zonder granen / meel)


Een heerlijk en goed vullend ontbijt is een goed begin van de dag. Helemaal met deze fruitige banaan appelpannenkoek. Oké, de naam pannenkoek is misschien niet helemaal terecht, want ik maak geen gebruik van een graan of meel, maar het heeft er veel van weg. Het is heerlijk fris en geeft een goede 'maagvulling'... zo duurt het weer een flinke tijd voor dat je hersenen een seintje geven om iets te eten.
Ik maak gebruik van alleen het eiwit, de eidooiers kun je  prima een dag bewaren in de koelkast, gebruik ze dan bv voor een omelet of doe ze extra door een quichevulling. Ik vind de smaak zonder eidooier namelijk veel lekkerder. Gebruik ik toch de eidooiers dan lijkt het mij teveel op een omelet......en dat wil ik nu juist eens niet. Dit is weer eens wat anders!
Geniet ervan!

Ingredienten (1 persoon)
Recept: printen
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 eiwitten
  • snuf kaneel
  • eetlepel kokosolie
Bereiding
  1. Prak de banaan met een vork tot een gladde massa
  2. Splits de eieren en gebruik alleen het eiwit
  3. Klop het eiwit en de geprakte banaan goed door elkaar, voeg hier ook een snuf kaneel toe
  4. Snijd de appel in plakjes van ongeveer 1/2 cm
  5. Verhit een pan met kokosolie
  6. Leg de plakjes appel op de bodem en giet er dan heel voorzichtig het banaanmengsel over de appel
  7. Draai het vuur laag en bak de pannenkoek in ongeveer een minuut of 5 á 7 gaar
  8. Pas op, niet te hoog vuur anders brandt de appel aan
  9. Ik draai de pannenkoek niet om, maar zorg er voor dat de bovenkant helemaal gaar is.
  10. Om de pannenkoek mooi op een bord te krijgen leg ik het bord bovenop de pannenkoek en draai hem met pan en al om, zo ligt de appel mooi aan de bovenkant.
Eet smakelijk!
















17 opmerkingen:

  1. Deze heb ik van de week ook op maar dan met het hele ei en waarom haal je het eigeel eruit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind de smaak dan veel te veel op een omelet lijken.

      Verwijderen
  2. Klinkt lekker :) weet je trouwens dat eigeel supergezond is? Ik zou het zelf er ook inlaten, maar ik snap dat de smaak dan meer ''omeletterig'' is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik weet dat het super gezond is daarom bewaar ik hem ook voor een ander gerecht. Trouwens hij smaakt ook prima door een smoothie!

      Verwijderen
  3. Wat leuk, nu weet ik gelijk waar ik met m'n eiwitten heen moet als ik een Mango-custard heb gemaakt als toetje. De volgende morgen dus een banaan/appelpannenkoek, lekkerrrrrrrrrrrrrr.
    Vr. gr. Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker is het he!!! Ik heb hem vanmorgen ook zonder eigeel gemaakt, smaakt lekkerder... Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt mij heerlijk! Die ga ik morgenochtend proberen! Heb je genoeg aan 1 pannenkoek pp? X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had er voldoende aan vanmorgen, je zou er eventueel een eetlepel eiwitpoeder doorheen kunnen doen voor nog meer 'vulling'.

      Verwijderen
  6. Is ook wel een idee voor een lekker vullend maar vooral gezond ontbijtje. Ik ga 'm onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw wat een lekker idee.

    Ik ga em zo maken als diner-manier. Kijken of ik de rest van de avond geen trek meer heb.
    En heb gelijk een goed excuus om morgen lekkere koekjes te bakken. (Of vanavond al).

    Groetjes
    Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En gewoon geen behoefte aan wat te eten he.... Top diner geweest hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als ontbijt moet ik er niet aan denken,maar als lunch lijkt het heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha ha, ja snap het wel ik ontbijt vaak pas rond 10:00 uur ;)

      Verwijderen
  10. Heerlijk, maar het lukt me maar niet om de pannenkoek in een geheel uit de pan te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. kan je de appel ook vervangen door abrikoos?? ik hou niet zo van appel. jesse

    BeantwoordenVerwijderen