woensdag 20 augustus 2014

Courgettequiche met champignons



Courgettequiche met champignons

Een heerlijke quiche, binnen 10 minuten staat deze in de oven. Ik vind hem zowel warm als koud erg lekker. Dus handig voor een lunch om mee te nemen. Toch nog een restje over? Dan kun je het gerust invriezen. Met een groene salade erbij is dit een prima koolhydraat beperkte maaltijd!
Geniet er van.


Ingrediënten (2 á 3 personen)
Recept: printen
  • 1 flinke courgette
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • flinke eetlepel peterselie
  • olijfolie / roomboter
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 grote eieren
  • peper en zout
  • eventueel handje geraspte kaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de courgette en rasp deze in kleine reepjes, laat het geheel uitlekken in een vergiet
  3. Snijd ondertussen de ui in ringen en de champignons in kwarten
  4. Verhit een pan met een scheutje olie bak de champignons lekker bruin, voeg halverwege de ui, peterselie en de geperste knoflook toe, even kort roerbakken.
  5. Vet ondertussen een ovenschaal in
  6. Klop in een apart kommetje de eieren samen met de creme frache en voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Voeg de geraspte courgette toe aan de champignons en bak deze ongeveer 1 minuut mee, zodat het meeste vocht is verdwenen.
  8. Schep het courgettemengsel in de ovenschaal en giet daarover het eimengsel. Strooi eventueel een klein beetje kaas op de bovenkant.
  9. Bak de quiche in ongeveer 30 á 40 minuten goud bruin.
Eet smakelijk!








5 opmerkingen:

  1. dit ziet er weer heerlijk uit, opgeslagen, één v d dagen eens proberen, bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem 15 min op 200 graden gebakken en toen was hij al behoorlijk donkerbruin aan het worden. Heb hem snel teruggezet naar 180 graden voor laatste 15 minuten, maar hij is eigenlijk te hard gegaan.
    Verder heerlijk en lekker makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit het groente recept! Ga het deze week eens maken en ben benieuw naar de smaak. Zelf ben ik namelijk echt dol op groenten en fruit.

    BeantwoordenVerwijderen